Yard.Doç.Dr. Burcu TÜRKCAN

Yüksek Lisans: Ege Üniversitesi, İktisat, 2008
Lisans: Ege Üniversitesi, İktisat, 2005

Bölgesel İktisat, Bilgi Ekonomisi, Ağyapı Ekonomileri

• Türkcan, B. (2013). “Önsöz”, “Regresyonun Esasları” ve “Terimler Sözlüğü”. Mikroiktisat. Pindyck, R.S. ve Rubinfeld, D.L. (Ed.) Prof. Dr. Ertuğrul Deliktaş ve Prof. Dr. Metin Karadağ. Sekizinci Baskıdan Çeviri.
  • Türkcan, B. (2013). “Knowledge Externalities and Knowledge Spillovers in Social Networks: The Case of Izmir Metalwork Industrial District”.European Planning Studies, doi number: 10.1080/09654313.2013.789488. (SSCI).
  • Türkcan, B. ve Kumral, N. (2013). “Yüksek Teknolojili Endüstrilerde Bilgi Dışsallıkları: İzmir Örneği”. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Politikalarının Yerele Yansıması: İzmir Örneği. (Eds. Rasim Akpınar and Canan Arıkbay). Dora Publications. Izmir.
  • Türkcan, B.  ve Saygılı, R.F. (2011). “Foreign Direct Investment Inflows and Net Exports Relationship in Turkey: An Analysis for the Post 1980 Period”. International Journal of Social Sciences and Humanity Studies, 3(2) (EBSCO)
  • Türkcan, B. ve Çalışkan, E.T. (2010). “Türkiye'de Uluslar arası Doğrudan Yatırımların Yerel Sanayi ve KOBİ'ler Üzerindeki Etkileri: Ampirik Bir Analiz”. Ege Academic Review, 10(3). (EconLit)
  • Erdil,E., Yetkiner, İ.H. ve Türkcan, B. (2010). “Does Information and Communication Technologies Sustain Economic Growth? The Underdeveloped and Developing Countries Case”. Sustainable Economic Development and the Influence of Information Technologies – Dynamics of Knowledge Society Transformation. Ed. Muhammed Karataş ve Mustafa Zihni Tunca. IGI Global. USA. Ss. 147-161.
  • Türkcan, B. ve Yetkiner, İ.H. (2010). “Endogenous Determination of FDI growth and Economic Growth: The OECD Case”. International Journal of Public Policy, 5(4), (EconLit).
  • Değer, Ç., Türkcan, B. ve Kumral, N. (2009). “Competitive Industrial Performance Index and Its Drivers: A Comparative Analysis on Turkey and Selected Countries”. Ege Academic Review, 9(4). (EconLit)

Social Network Integration by Acurax Social Media Branding Company